Bungoonoból úton Miyazakiba

Előző este nem volt túl szép idő, meg hát be is sötétedett a pár extra templom meglátogatása közben, így csak reggel mentünk el a Chinda-vízeséshez. Itt korábban egy vízerőmű is volt. Nem túl nehéz megnézni, több pont is van, ahonnan szép a kilátás és át lehet menni a túloldalra is, mi most nem tettük meg.

[supsystic-gallery id=1438]

Pár perc kocsikázásra van innen a Renjoji templom, ahol egy domb tetején van egy fura kannon szobor, az aljában pedig egy arany Buddha és sok kisebb. Itt is egyedül voltunk teljesen.

[supsystic-gallery id=1439]

Kocsival közlekedve azért nagy szabadsága van az embernek, így meglátogattunk egy eldugottabb Totoro témájú buszmegállót is. Szégyenszemre sose néztem meg az animét, szóval marad a cukiságfaktora és ennyi. Picit csepegett az eső, szóval csak mobillal körbefotóztam mindent. Van egy kávézó is és egy nyilvános WC (nagyon tiszta), ahol az ablak is Totoros. Ha jól sejtem, a következő albumban az utolsó kép az egy másik animéből van, a Chihiro szellemországban címűből, de ez is itt volt, hát lefotóztam.

[supsystic-gallery id=1440]

Már jártunk egy faluban Shikoku szigetén, ahol annyira elköltözött mindenki, hogy csináltak szalmabábokat, hogy ne legyenek az ottani emberek olyan magányosak és találtam még egy ilyet errefelé, Bepputól északra, a harmadik lett volna a Kakashimura, de úgy fest, ez valami limited edition volt, valószínűleg csak rizsaratás után csinálták meg egy ideig, mert itt decemberben már semmi sem volt, de volt pár kappa-szobor a folyó menti hídfőkön, szóval megmutatom őket.

[supsystic-gallery id=1441]

Haladtunk tovább dél felé, már szakadó esőben néztük meg a Google Mapson Laputan-robottal jelölt kis autópihenőt.

[supsystic-gallery id=1442]

Annyira rossz lett az időjárás, hogy inkább csak két dolgot néztünk meg még (amúgy egy kilátó volt még beírva, de szakadó esőben minek ugye). Alig találtuk meg ezt, a tengerparton egy full elhanyagolt szentélyke, ahol a szokásostól eltérően kék toriik vannak, több is. Még a közelben sem volt ember és úgy kellett átkommandózni a tenger által idehordott szeméten. Annyira rossz volt az idő, hogy azért aggódtam, hogy ne fázzunk meg, de nem lett gond.

[supsystic-gallery id=1443]

A Takanabe daishi következett, amit nem tudok összefoglalni, elképzelni nem tudom, mi volt ez 😀

[supsystic-gallery id=1444]

Az estét az ART Hotel Miyazakiban töltöttük és már csak egy esti sétára futotta az energiánkból.