Osaka röptében

Hajnali kelés volt, hogy elérjük a 7 óra környékén induló shinkansent, de sikerült, még vettünk előtte ekibent is, amit hagyományosan a vonaton eszik az ember. Nem reméltem, de sikerült egy shinkansen-dobozosat venni, ami ráadásul műanyagból van (a doboz, nem a kaja) és félre tudtam tenni, viszem haza.

A vonatozás egyébként olyan jó volt, mint egyébként, egy tíz percre a Fuji is megmutatta magát, bár lehetett volna kicsit kevésbé ködös az idő. A csomagoknak ugye most már foglalni kell helyet, ha az elfogy (mint esetünkben), akkor a nagy bőröndöket fel kell emelni bizony a fejek felett lévő, egyébként elegendő méretű tartókba.

[supsystic-gallery id=1546]

Megkerestük a szállást, leraktuk a csomagokat és mentünk a kastélyhoz. Iszonyatosan sok ember volt ott, először hőmérőzéshez kellett várni a tűző napon, majd onnan indult csak a kígyózás a jegypénztár automatákhoz, legalább 1.5 óra hosszan, így nehéz szívvel, de lemondtunk róla. A cserivirágok egyébként jól dolgoztak, megvártak minket, itt most is pár nappal Tokyo után volt a csúcs.

[supsystic-gallery id=1543]

Felmentünk a History Museumba, remek volt most is, került bele pár új kiállítási tárgy, az alap pedig előtte is jó volt már.

[supsystic-gallery id=1544]

Busszal utaztunk ki a Kotokuji templomhoz, ahol egy nagyon bájos kis templom várt minket, nagyon kreatív goshuinokkal és egy százkarú kannon szoborral. Nyilván van szebb templom is az országban, de mégis megérte ide eljönni.

[supsystic-gallery id=1545]

Átsétáltunk a Shitennoji templomhoz, ez már majdnem zárt, de ingyen beengedtek minket, ami jó volt. Vannak bent szép Buddha-szobrok, fényképezni sajnos tilos, így vettem róluk képeslapot 😀

[supsystic-gallery id=1547]

Elmentünk (megint lábon) a Keitakuen kerthez, itt is csak fél óránk maradt zárásig, de nagyon szép kis oázis, majd elmentünk az Isshinji templomhoz, de itt kevés időt töltöttünk, találtunk viszont a földön egész lehullott cserivirágokat és lepréseltünk magunknak párat emlékbe.

[supsystic-gallery id=1548]

Sétáltunk egyet a Shinsekai negyedben és a koppanásig megtelt Dotonbori negyedben zártuk az estét, ahol enni is kihívás volt a rengeteg turista miatt.

[supsystic-gallery id=1549]

Egy másik estén mentünk el a teamLab egyetlen osakai installációjába, de ebbe a posztba illesztem azt is bele, hogy egy helyen legyen minden, várossal kapcsolatos dolog.

[supsystic-gallery id=1550]

A szállásunkat még muszáj megmutatni, új szintre emeli a kapszulahotel fogalmát.

[supsystic-gallery id=1551]