Az első hét

Egyszerűen annyi dolgunk volt, hogy örültem, hogy élek, nemhogy még blogoljak, így most kicsit zanzásítva hozom az első hetünket.


Osakában a szokásos kört mentünk, a kastélynál kezdtünk, majd mentünk a történelmi múzeumba. Innen az Osaka Housing and Livingbe mentünk, majd következett a HEP five bevásárlóközpont óriáskereke és az Umeda Sky Building. Az estét hulla fáradtan a Dotonborin zártuk, ahol halloweeni őrület volt.

[supsystic-gallery id=1201]

Másnap Nara következett, ahol a szintén megszokott Todaiji és Kasuga taisha mellett elmentünk két parkba, az Isuienbe és a nem túl impozáns Yoshikienbe. Csak az Isuienről hoztam albumot, az úgyis lényegesen szebb volt.

[supsystic-gallery id=1203]

Harmadnap reggel már úton voltunk Hiroshima felé, ahol délután megnéztük a Shukkeien parkot, majd kívülről a kastélyt, futottunk egy gyors kört a hozzá tartozó szentélyben, majd megérkeztünk az atomtámadásról szóló múzeumba. Este elmentünk az állomáson levő BicCamera üzletbe, utána pedig ettünk finomat (volt, aki kipróbálta a bálnahúst, más a curryt) közösen egy étteremben.

A negyedik napot Miyajima szigetén kezdtük, ahol egy fél napot töltött a csapat, mindenki ment és megnézte, amit szeretett volna. Dél környékén vonatoztunk át Iwakuniba, ahol buszra ültünk és mentünk a Kintaikyo hídhoz, onnan fel felvonóval a kastélyhoz, majd vissza ugyanerre.

[supsystic-gallery id=1199]

Hétfőn Okunoshimán jártunk, ahol szomorúan konstatáltuk, hogy hiába vásároltunk be kilónyi nyuszitápot, egyrészt rengeteg volt az ember, akik mind hasonló tervvel érkeztek, másrészt ezek a nyulak most már elkényeztetett kis dögök, mert sok salátát, répát is kapnak az ideérkező japánoktól, így nem nagyon nyitottak a mi kis tápos zacskónkra.

[supsystic-gallery id=1202]