Most, hogy itt vagyunk a környéken, természetesen körülnézünk itt is, mit nem láttunk még. Az osztrák posztokat egyelőre nem teszem ide is ki, azokat megtaláljátok a Szerintem: Ausztria blogomon, ami kicsit személyesebb és csak osztrák tájak kerülnek ki oda.

Viszont kirándulunk más országokba is, ahogyan most egy kicsit Németországba is kiugrottunk egy napra, meg akartunk nézni Passau kicsi, de szép városát. Az ősz egyik utolsó napsütéses napját kaptuk ki hozzá, szerencsénk volt 🙂

A környékbeli Lambachban kezdtünk. Sokat járunk ide mellé dolgozni, ezért tudtuk, hogy van itt egy templom a Traun folyó mentén, amit már rég le kellett volna fotóznunk. Be kellett ugranunk Stadl-Paurába, így Marci húzódott is rögtön az út szélére és meglőttük a tempit (Wallfahrtskirche Stadl-Paura)

_mg_8319

Innen egyenesen már Passauba mentünk, egyből a közeli kilátóba, a Veste Oberhausba. Az ingyenes rész szerintünk jobb, mint a fizetős, bár utóbbi ára is csak 1€ fejenként, csak a lépcsőmászást nem éri meg az egész. Elvileg egyébként látszik innen, ahogy a 3, különböző színű folyó összefolyik, gyakorlatilag az máshonnan van fotózva, sokkal inkább helikopterről, mert itt sehogy se látszik.

Lementünk a városba, kirúgtuk magunk alól a kocsit az első parkolóban, majd ahogy sétálni kezdtünk, észrevettük, hogy lehet menni hajókázni. Ekkorra kisütött a nap, ami természetesen a kilátóban történt meg, szóval felugrottunk az éppen akkor induló hajóra egy 40 perces nézelődésre. Jó hűvös volt a fedélzeten a szél miatt, de azért szép volt. Nem túl nagy város ez a Passau 🙂

 Újra földet érezve a talpunk alatt elmentünk egy közeli kínai étterembe, ahol elvileg a város egyik legjobb sushija van. Ahhoz képest, hogy a környéken jellemző ilyen vegyes kínai-vietnámi-japán konyhát tolták, nem is volt rossz a sushi, tényleg. Ez a Jento, ha valaki arrafelé kódorog. Ezután egy kis mellékutcában egy boltban kiszúrtam egy kabátot, ami laza 250€-ért már haza is jöhetett volna velem. Nem vagyok (nagyon) szarrágó, de ezt nem használtuk ki 😀 Viszont vettünk egy kis gumicukrot egy gumicukor szaküzletben. Volt itt minden, torta, pizza, sörös pohárnak álcázott csomag. Nagyon nehéz volt csak egyet választani.

 

Megnéztük még a St.Stephan dómot (itt van a világ legnagyobb templomi orgonája), többre most nem jutott idő, hideg is volt, mentünk tovább, még dolgunk volt Ausztriában, majd Csehországban aludtunk, amiről a saját nyugalmam megőrzésének érdekében nem is mesélek, mert csak újra felmenne a vérnyomásom.

Mindenesetre ha valaki a környéken jár, kellemes 5-6 órát el lehet tölteni a városban és akkor még be se ment az ember a dóm melletti csokigyárba. Drága, drága, de nagyon finom dolgokat árulnak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *