A Bodenseetől Orléansig

Vasárnap este indultunk a versenyről egyből, leraktuk a melóhoz szükséges dolgainkat a következő verseny helyszínén, majd Rosenheimban aludtunk.

Megálltunk Ravensburgban, hátha van valami bolt, ahol tudnánk új, extra vagy olcsó puzzle-t venni, de semmi extra, van egy gyár, ami nem látogatható, illetve a dolgozóknak ott egy bolt és ennyi.

Megnéztük útközben Meersburg városát, egész cuki. Itt még szép időnk volt, amitől el is búcsúzhattunk pár napra, jött az eső. Elkarikáztunk Freiburgig, ahol a szállásunk fake volt, legalábbis ahol a címe volt, ott nem volt semmi és a neten, a foglalásban sem volt se telefonszám, se email kontaktnak megadva. Még szerencse, hogy bankkártya sem kellett a foglaláshoz, így nem álldogáltunk sokat az út szélén, hanem átmentünk Mulhouse-ba, úgyis ott reggeliztünk volna másnap reggel.

Reggel teljes nyugalommal indultunk be a városba, mondtam, hogy milyen szép lesz. Igazam is lett volna, ha nem keverem össze Colmarral. Azért reggeliztünk egyet egy pékségben és sétáltunk egy kicsit.

Nem esett még az eső, csak lógott a lába, így elindultunk Colmarba, ami a várakozásoknak megfelelő volt végre, ezt a várost akartam megnézni eredetileg Mulhouse helyett 😀 Ez volt a helyi Hallstatt, tele turistával, köztük rengeteg kínaival, de még azért úgy, hogy látni is lehetett mindent (naná, mert a vízbe nem másztak bele selfiezni).

[supsystic-gallery id=1175]

Dijon felé vitt az utunk, hát megnéztük ezt is, vettünk mustárt, ahogy jó turistához illik.

[supsystic-gallery id=1176]

Amint elhagytuk Dijont, leszakadt az ég, jól bírta, hogy még meg tudjunk mindent nézni, aztán késő este értünk az orléansi szállásunkra.